25 Haziran 2012 Pazartesi

robot travması


 kowashite, kowashite
 tarinai yo? ta ri na i
 mitaserenai hakai-shoudou
 moroi moroi, moroi hita nante
 shosen wa suterareta karakuri
 nonna tame ni tsukurareta no tteiu
 sore oshiete yo?

 karakuri burst olur kendileri uwu birazdan aşağıda göreceğsiniz bayanlar bayanlar. şimdi turumuza hatsune mikuyla devam edecezeiz u_u neveet haftaki/günki/ayki/nesıklıklayazdığımıdahaçözemedim konumuz vocaloid *-* korkmadığım tek robot türü =_= bu noktaya nası geldim ben ._. ha evet.

#3 yıl önce travmanın gerçekleştiği gün# 
 cıvıltılı bi yaz günüydü... arkadaşım sultaniyedeydim -blogu yok ama olsaydı hepinizi gülmekten yarardı tahminen. çok ilginç bi zekası vardır. baayaa baya ilginç. neysem.- laptobumu da getirmiştim karşılıklı laptopta mallanıyoduk. sonra öbür odadan çok taş olan abisi Doruk -hayır. hiç bi zaman sarkamadım çünkü bizden ebem kadar büyüktü. çok kafa adamdı bea- bizim sultaniyeye seslendi. o da paldır küldür gitti oraya. ben hala laptobumda uslu çocuk modunda gezerken -abi 6. sınıfın yazındaydım ergenlik nedir bilmiyodum napıyım- ilginç sesler duymaya başladım. bkz. robot sesleri ve abisiyle sultaniyenin yüksek perdeden kahkahaları. bende badi badi gittim yanlarına. Doruk oha hakkaten canlanıyo almamız gerek oyunu falan diyince bende baktım ekrana. ve portalla tanıştım... kahretsin.
 portal bi zeka ve bilim kurgu oyunudur zuzular. bi kız var (chell) baş karakter olarak. bu yavrucak bi gün uyanıyo. ve bi bakıyo ki bi labaratuvarda ve eski hayatına dair de bişe hatırlamıyo. oha nan nerdeyim ben modunda bi şaşırıyo tabii. sonra glados denen korkunç gaddar p*ç kurusu mahlukatla tanışıyo.
 burda bi dipnotvari bişey demem lazım şimdi aklıma geldi: ben bu oyunu hiç oynamadım bunun daha küfürlü versiyon tanıtımını sultaniye yaptı bana. oynamaya heves ettiydim ama biraz izleyince korkudan oynayamam nan ben bunu diyip hayallerimden vazgeçtim. yani bazı eksiklik ya da fazlalık bilgi olabilir ama temelde olay bu şekilde ilerliyo.
 neysem.
 işte sonracıııma glados diyo ki buna bah gankaa sen burda deneksin. seçim hakkın falan da yok yani. burda olacaksın o kadar. dert etme ama eğer deneyi başarırsan sana pasta vercez. valla bak.
 sonra chell hay ben sizin ananızı moduna giriyo tabi. ama şansı yok garibimin. bindik bi alamete gedeyoz gıyamete amaniiin diyip oyuna başlıyosunuz.
 oyunda silah olarak sadece portal silahınız var. portal geçiş, kapı vb anlamlara gelir. aslında çok artistik bi kelimedir, portal siteleri falan filan. vikipediden bakmıştım ama bilgisayarın teknik kısmıyla alakam hiç olamadı -onu da anlatcam size bi ara. çok acıklı bi hayatım oldu o konuda ;_;- o yüzden de bi nane anlamadım tabi =_= 

http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2011/152/e/0/portal_2_icon_by_madrapper-d3hstx0.png
chell ve havalı portal silahı. *resim yüklemek için geçen 15 dakka ve sonucu koca bi sıfır depresyonu*

 giriş ve çıkış delikleri yaratabilirsiniz. mesela bi odadasınız. odada kapı yok ve siz de aşağı kattaki odaya inmek istiyosunuz. silahla odanızda bulunan bi duvara ateş edince orda bi boyut kapısı açılır. sonra yere de b- neeeyse. gidin videoyu izleyin daha açıklayıcı olur.




bu videoyu çekmek için duvarlarında baya delik açmış olmalılar sdfghj

 tabii dünyada satılan boyut falan açamıyo sadece oyunda olan bişey. üzgünüm dostlar öğretmenlerden bi çırpıda kurtulmak için bu yöntemi aklınızdan çıkarın. şimdi bana diyceksiniz. sheri, mal mın sen yavrum ne var bunda korkunç olan diye. ya ama oyunun ortamı çok korkunç nan TOT düşünün siz bi deneksiniz. elinizdeki portal şeysini test etmek üzere sizi kaçırmışlar ve hafızanız da gitmiş. ödülünüz lanet olasıca bi pasta ve türlü ebemsel zeka oyunuyla karşılaşıyosunuz. glados denilen mal robot sizi öldürmek istiyo ve duvarlarda kanla yazılmış pasta yalan yazıları var. şimdi söleyin. Bİ -eeğer varsa TOT- PASTA UĞRUNA BU KADAR KORKUDAN ZIÇMAYA DEĞER Mİ ULEYN?!!






tanıştırıyım, glados. sizi öldürmek isteyen kişi yani. tüm oyun boyunca denek olmanıza neden olan varlık yani. sizin için şarkı yazan kişi yani.


 ah evet chell'e şarkı yazmış =_= oyunu bitirdiğiniz zaman açılan müziğin sözleri de hiç iç açıcı değil. sen ölürken ben hala yaşıyor olacağım ^_^ pasta güzeldi değil mi ^_^ DEF. OL. HİÇ KOMİK DEĞİLSİN DOSTUM.
 işte öyle sevgili cheriler. nan ben size hep cheri mi desem .w. çok tatlı geldiniz bana şimdi fghjuıkolpşğ *korkudan manyama sendromu vol 456029* sherinin cherileri eheheheh owo çok sevimlisiniz nan -Allah'ını seven kıçıma tekme atsın-
 bu lanet olayın 2. si var biliyo musunuz =_= chell uyanıyo ve kaçıyo deeerken iyi niyetli bi robot ölmüş olan gladosu tekrar uyandırıyo. çok iyi niyetli yani. öyle böyle değil. sonra da glados bi patatese dönüşüyo efrgtyhujıkiğhwspapcnwşolıkyhtgrfgtyhujıkolçpşiğ BANA BUNUN NASI OLDUĞUNU SORMAYIN ÇÜNKÜ BEN DE BİLMİYORUM. yine de oynarsanız hazırlığınız olsun yani. hatta patates için de bi şarkı var bildiğim kadarıyla edfghjk
 sonra chell o '' masum '' robotun kıçına tekmeyi basıyo ve oyunun sonunda da uzay boşluğuna fırlatıyo -ciddiyim..- sonracııma da gladosla dost oluyolar. ve glados ona yine bi şarkı besteliyo. bu seferki daha iyi niyetli bi şarkıdır diye düşünenlere gelsin:


Well here we are again,
It’s always such a pleasure,
Remember when you tried to kill me twice?
Oh, how we laughed and laughed,
Except I wasn’t laughing,
Under the circumstances I’ve been shockingly nice.
You want your freedom take it,
That’s what I’m counting on,
I used to want you dead but,
Now I only want you gone.
She was a lot like you,
(Maybe not quite as heavy),
Now little Caroline is in here too.
One day they woke me up,
So I could live forever,
It’s such a shame the same will never happen to you.
You’ve got your short, sad life left,
That’s what I’m counting on,
I’ll let you get right to it,
Now I only want you gone.
Goodbye, my only friend,
Oh, did you think I meant you?
That would be funny if it weren’t so sad,
Well you have been replaced,
I don’t need anyone now,
When I delete you maybe I’ll stop feeling so bad.
Go make some new disaster,
That’s what I’m counting on,
You’re someone else’s problem,
Now I only want you gone,
Now I only want you gone,
Now I only want you gone.


çeviriye çok da ihtiyacınız yok bence. anlamışsınızdır tabi canım -...ve ingilizce bilememek koyar.-

 yalnız ben vocaloid tanıtımı yapcaktım nerden nereye geldim nan sadfghjklşi
 a-ama şu an çok üşendim ;_; yav yarın şetsek olmamı lüffeeen ;A;



4 yorum:

  1. Yazı boyunca, "vocaloid nerede?" modundayım. Oyun garipmiş. Oynarım büyük olasılıkla. o.o ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asedfgtyhujıkolp gomenesai ;_; böle olucağını tahmin etmiştim ama sabahın ikisinde çok pis üşendim nan ;A; orda 16:23 falan yazıyo da blog kendi çapında saatler veriyo aldırma ona. bugünki yazıda ayrıntısıyla vocaloid tanıtımı olucak dert etmeyin leydim u_u

      Sil
  2. Ben bu oyunun adını duymuştum 0.0 emme bu kadar korkunç olduğunu bilmiyordum ._. Hem ben zaten zeka gerektiren oyunları hayatta oynayamam yani bende olmayan bir şeyi gerektiren bı oyunu oynamak tuhaf olur herhal U.U
    Zavallı chell ;___; ama pasta çilekliyse ben katlanırım olanlara galiba, sanırsam, bilmiyorum .-.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tahminen sen korkmayabilebilirsin -nası bi fiil bu-
      ya ben normal insanlar gibi böcek yılan köpek onlardan korkmuyorum. robot ve kuşlardan o_o az biraz mal biriyim. neyse yani abartıyo bile olabilirim gözünü korkutmak istemem yani
      aynen zeka oyunları bana göre de değil =_= oyun oynarken düşünmek nedir abim? hıaaa diye dalarız kim oturup strateji yapsın f.f.f.

      Sil